Watervrij urinoir

Watervrij urinoir verstopt?

ROVEQ biedt een unieke oplossing om verstoppingen tegen te gaan en op te lossen. Onze toiletreiniger, speciaal voor gebruik in watervrije urinoirs is gegarandeerd veilig voor de rubber afdichtingen! En uiteraard de achterliggende leidingen.

watervrij urinoir verstop waterloos

Urinesteen in watervrije urinoirs:

Al enkele jaren zijn er waterbesparende en watervrije urinoirs op de markt, deze urinoirs vangen net als een gewoon urinoir urine op maar er wordt niet of nauwelijks gespoeld. Een speciale geurafsluiter of membraan zorgt ervoor dat de urine het riool in zal lopen, maar de stank niet meer terug de ruimte in kan.

Wij vinden dit een fantastische uitvinding, die zeker bijdraagt tot een enorme waterbesparing!

Er wordt echter nog steeds beweerd door fabrikanten en leveranciers van watervrije urinoirs dat deze toiletten onderhoudsvrij zijn en er geen sprake kan zijn van het ontstaan van urinesteen. Het tegendeel is waar!. Net als in vacuüm toiletsystemen is dit probleem best hardnekkig, zelfs hardnekkiger dan in een watergespoeld urinoir.

ROVEQ watervrij urinoirreiniger

 

In de praktijk.

Nog al te vaak komen wij op plekken waar er al vele jaren problemen zijn met watervrije urinoirs en men zich in allerlei bochten gewrongen heeft om een oplossing te vinden. Complete verbouwingen om de leidingen te verleggen of te vervangen zijn we tegengekomen, zonder blijvend resultaat.

Inmiddels zijn wij al enkele jaren actief als specialist op het gebied van het verwijderen van urinesteen en hebben we al op diverse plekken onze oplossingen toegepast met een 100% slagingspercentage. Watervrije urinoirs zijn weer schoon en de achterliggende leidingen vrij van urinesteen.

openbare watervrije urinoirs - kopie
Urinoirverstopt.nl is onderdeel van